Crypto-lenen: hier zijn zeven van de beste rentetarieven op de markt

Cryptocurrency rangschikt traditionele financiering op zijn legacy-terrein van lenen en lenen met concurrerende rentetarieven (momenteel slechts 0,44% voor ethereum en 4,50% per jaar voor bitcoin) en minder omslachtige verificatieprocedures. Crypto-houders presenteren hun virtuele activa als onderpand om leningen uit te laten betalen in fiat of stablecoin.

De optie stelt iemand in staat om een onmiddellijke financiële behoefte gescheiden te houden van crypto-investeringen op de lange termijn en om een belastbare verkoop van hun cryptofondsen te omzeilen

Beleggers zijn ook in staat om hun digitale activa uit te lenen en aanzienlijk hogere passieve inkomsten op te halen – tot wel 12% op hun deposito’s – dan over het algemeen wordt aangeboden door conventionele instellingen. Terwijl bankklanten momenteel mogelijk een negatieve rente voor hun geld opnemen als gevolg van de door Covid-19 veroorzaakte wereldwijde economische recessie, zetten crypto-geldschieters hun geld voor hen aan het werk.

Risico’s in de groeiende markt zijn onder meer de theoretische kwetsbaarheid van slimme contracten voor hackers en een lager niveau van regulering voor de uitwisselingen, inclusief gedecentraliseerde, en portefeuilles die de service aanbieden.

News.Bitcoin.com heeft kort geprofileerde platforms die de beste leentarieven voor virtuele activa bieden. De services worden gerangschikt voor BTC en ETH , volgens gegevens van Coinmarketcap. De etherische ruimte wordt gedomineerd door gedecentraliseerde financiële (Defi) -protocollen, terwijl het lenen van bitcoin wordt gedomineerd door gecentraliseerde portefeuilles en uitwisselingen. Alle aanbevolen services maken ook de uitleenfunctie mogelijk.

Dydx biedt de beste rentevoet voor ether met 0,44% per jaar

De rentetarieven van de gedecentraliseerde wisselkoers fluctueren op basis van de vraag en aanbod van leningen en deposito’s van het specifieke crypto-activum. Met Dydx kunnen gebruikers posities tot 4x gebruiken. Gebruikers kunnen rechtstreeks in een portemonnee lenen. De minimale onderpand bij aanvang van de rekening is 125% en moet boven 115% worden gehouden om liquidatie van de rekening te voorkomen.

Nuo biedt een tarief van 2,33%. Net als Dydx stelt het gedecentraliseerde platform gebruikers in staat om naast het lenen en lenen ook in cryptocurrency te margehandel. Tarieven fluctueren op dezelfde manier, afhankelijk van vraag en aanbod. Gebruikers kunnen tot 3x handel gebruiken en tot 0,7x van het onderpandbedrag lenen.

Compound Finance is ook een gedecentraliseerde beurs. Het biedt momenteel een debetrentevoet van 3,06%. Gebruikers kunnen ook één crypto-activum storten en om een lening van andere digitale tokens vragen. Tarieven fluctueren op basis van vraag en aanbod. De onderpandfactor voor ETH is 75. Een gebruiker met activa ter waarde van $ 100 kan bijvoorbeeld tot $ 75 lenen.

Bovenop de BTC- lijst voor de beste leentarieven met 4,50%, is Celsius een portemonnee waarmee klanten virtuele valuta kunnen storten en uitlenen. De gecentraliseerde dienst legt alle rentetarieven vast voor zijn gebruikers. Celsius stimuleert het gebruik van zijn CEL-token met betere tarieven voor stortingen. Celsius begon in 2018 met een minimale lening van $ 10.000, wat een paar keer is gedaald naar het huidige minimum van $ 1.000.