Enligt Simon Peters från kryptovalutautbytet e-Toro kommer inflationen som alla är så oroliga för sent att resultera i en ganska positiv framtid för bitcoin.

Simon Peters: BTC har en ljus framtid om inflationen existerar

För inte så länge sedan tillkännagav Federal Reserve-ordförande Jerome Powell att USA kommer att tillåta inflation utöver $ 2-märket. Traditionellt är $ 2 det högsta som inflationen vanligtvis får gå i detta land, men med tanke på de speciella omständigheter som nationen – och världen – står inför med koronaviruset och vad inte, får inflationen lite utrymme och saker får flytta lite högre än vad de normalt gör.

Är detta en dålig sak eller en bra sak? Det spelade ingen roll med tanke på hur mycket folk fick panik. Denna negativa känsla är det som skickade bitcoin in i en nedåtgående spiral. Vid den tiden hade världens främsta kryptovaluta efter börsvärde handlat i mitten av $ 11 000, men efter att nyheterna tillkännagavs sjönk valutan med flera hundra dollar och handlade i det låga $ 11 200-intervallet, det lägsta det hade varit i över en månad.

Men nu verkar tillgången ta fart igen och handlas för mer än 11 600 dollar. Kan detta vara en slump? Inte nödvändigtvis. Se, bitcoin tenderar vanligtvis att klara sig bra när den amerikanska dollarn eller fiat i allmänhet inte gör det så varmt, och beviljat den amerikanska dollarn har försvagats av de nuvarande ekonomiska förhållanden som vi har ställts inför för sent, det är vettigt att bitcoin skulle göra bättre än vanligt.

Således är det troligt att anta att den senaste droppen den drabbats av var något av ett lust – ett tillfälligt fall på grund av rädslan för att alla upplevde över Powells ord.

Saker kommer att spika härifrån

På lång sikt tror Peters att detta kommer att ha en positiv effekt på världens ledande kryptovaluta. I en intervju nyligen kommenterar han:

Federal Reserve har meddelat en betydande policyförändring, eftersom den nu ser ut att rikta sig till den genomsnittliga inflationen. Vanligtvis riktar sig Fed till en inflationstakt på två procent, men under den här nya förändringen skulle det tillåta en period med stillastående inflation följt av en period med inflation över målet för att uppnå genomsnittet på två procent före potentiellt stigande priser. Att höja räntorna är vanligtvis den broms som Fed använder för att förhindra att inflationen löper. Men enligt detta nya tillvägagångssätt kommer Jerome Powell och FOMC att vara mindre benägna att agera, även om inflationen går över två procent … Bitcoin betraktas alltmer som en säkring mot inflation, och jag förväntar mig att denna policyändring från Powell uppmuntrar mer bitcoinförvärv från investerare, både privat och institutionellt.

Von admin